post title
  • Dr. Aslı Eralp
  • 12 Haziran,2014
  • Fraksiyonel CO2 Lazer, Leke Tedavisi

Fraksiyonel CO2 Lazer

Fraksiyonel CO2 lazerler cilt yenilemek amaçlı kullanılan en son sistem cihazlardır. Fraksiyonel CO2 lazerler, tedavi edici etkisi yüksek yan etkisi düşük olmaları sebebiyle, en çok tercih edilen yöntemler olmuşlardır. Fraksiyonel lazer sivilce izi, yara izi, yüz sarkması ve çatlak tedavisinde ilk seçilen edilen yöntemdir.


Fraksiyonel CO2 lazerler cildin üst ve alt tabakalarında etkili olmaktadır. Fraksiyonel lazer sistemlerinde lazer ışığı cilde minik sütunlar halinde gönderilir. Bu yöntemin avantajı, minik hasar bölgelerinin etrafında sağlam cilt alanlarının kalması sebebiyle ciltteki hasarın az olmasıdır. Böylece cildin iyileşmesi çok daha hızlı olmakta ayrıca lazerlerin yan etki oranı azalmaktadır.


Fraksiyonel CO2 lazerler bu minik sütunların gönderildiği alanlarda hücreleri yeniler. Bu yenilenme esnasında üst deriye ait lekeler giderilebilir. Alt deride ise minik alanlar halinde ısı hasarı yapar ve bu bölgelerde yeni kollajen oluşumunu tetikler. Alt derideki bu yenilenme fraksiyonel lazerlerin yara izi, kırışıklık ve sivilce izi tedavilerinde etkili olmasını sağlamaktadır.