post title
  • Dr. Asl
  • 11 Haziran,2014
  • Bölgesel İncelme, Selülit Tedavisi

Bölgesel Zayıflama ve Selülit Tedavisi Uygulamaları

Bölgesel yağlar ve selülit, özellikle kadınların hayatında büyük yer kaplayan sorunlardandır. Kişi normal kilosunda olup belli bölgelerde spesifik olarak yağ fazlalıklarına sahip olabilir. Bu durum, hem kilolu görünmeye hem de vücut şeklinin kötü durmasına neden olmaktadır. Bel ve karın da yağ birikmeleri olurken, basen ve bacakta selülit oluşur. Bunların nedeni, yanlış beslenme, genetik nedenler, hormonal nedenler, kullanılan ilaçların ortaya çıkardığı yağ birikmesidir. Biriken yağlar, zamanla depolanmaya başlar ve kötü görünüme neden olurlar. Bacak ve basende ise, yağ hücreleri genişleyerek cilt altına yayılırlar. Damarlara baskı yaparak kan dolaşımı azalır. O bölgelere zamanla oksijen gitmez ve pürüzlü bir yapı ortaya çıkar. Bu duruma selülit denir. Kişiler doğal yöntemlerle bölgesel incelme ve selülitten kurtulmak isterler. Fakat bu yöntemler tam ve kesin sonuç vermezler.yağ hücrelerin tam olarak vücuttan atılmasını sağlamazlar. Bölgesel zayıflama yöntemlerinde kullanılan teknikler, yağ hücrelerinin tam olarak vücuttan atılmasını sağlarlar. Uygulanan bu yöntemlerde, yağ hücrelerinin hasar görmesi sağlanır. Böylece yağ hücreleri istenilen seviyede inceltilir. Vücut dışına atılabilirken, metabolizma enerjiye çevirip kullanabilir.

Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kullanılan yöntemler, vücuda ve cilde zarar vermez. Tamamen yağ hücrelerini etkilerler. Yapılan işlemler sonucu, yağ hücreleri azalıp tamamen yok olurken, vücut şekli istenilen görüntüye gelir. Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kullanılan yöntemler bir çoktur. Farklı tekniklerle kullanılan bu yöntemler;

Kavitasyon; ultrason tekniği kullanılarak, incelme ve selülit tedavisi yapılacak bölgerlee ses dalgaları verilir. Ses dalgaları, yağ hücrelerine zarar verir ve parçalanmasını sağlar. Vücut dışına atılması için hastanın bol su tüketmesi gerekir.

Karboksiterapi; Karbondioksit gazının saf hali, deri altına enjekte edilir. Karbondioksit, baskı altında olan damarların genişleterek, kan dolaşımını artırır. Azalan oksijen seviyesi artmaya başlar. Böylece yağ hücreleri parçalanır ve dolaşım sistemine katılarak vücuttan atılır.

Lazer Lipoliz; lazer enerjisi, yağ hücrelerinin bulunduğu bölgeyi ısıtır. Yağ hücreleri ısınarak sıvı bir hale gelirler. Vücuttan atılması kolay olur. Yağ hücrelerinin ısınması ile sorunlu cilt ortaya çıkar. Lazer lipoliz cildi sıkılaştırır ve düzgün bir görünüm sağlar.

Mezoterapi; vücutta bulunan ve gerekli olan vitaminlerin, özel ilaç halinde problemli bölgeye, belirli aralıklarla enjekte edilir. İlacın vücuda ve cilde yan etkisi yoktur. İlaç, yağ hücrelerine zarar verir ve parçalanmasını sağlar. Parçalanan hücreler, dolaşım sistemi ile vücuttan atılır.

Radyofrekans; selülitli ve bölgesel incelme yapılacak bölgelere özel bir sistemler radyo frekansları verilir. Radyo frekansları,yağ hücrelerini etkileyerek parçalanmasını sağlar ve vücuttan atılımı sağlanır.