post title
  • Dr.Aslı Eralp
  • 12 Şubat,2015
  • Fokuslu Ultrason, Ameliyatsız Cilt Gençleştirme

Fokuslu Ultrason

Fokuslu Ultrason, önce Amerika'da kullanılmaya başlanan 2 yıldır da ülkemizde yoğun şekilde uygulanmakta olan ses dalgaları ile cilt gençleştirme işlemidir.


Fokuslu Ultrason'un diğer cilt gençleştirme işlemlerinden farkı yüz ovalini ve gıdıyı toparlama etkisinin daha fazla olmasıdır. Bunun nedeni kas üzerindeki fibröz yapı olan fasya dokusuna inerek işlem yapabilmesidir. Burada ses dalgalarının odaklanmasıyla ısınan fasya küçülür ve kas dokusunu yukarı çeker. Derin bağ dokusunda da ısı odakları meydana getirerek kollajen artışı sağlar ve bu şekilde cildin sıkılığı artar, ince kırışıklıklar ve gözenekler azalarak cildin parlaklığı artar. Fokuslu Ultrason ayrıca kaş kaldırmada, boyun ve dekolte bölgesinin gençleştirilmesinde de kullanılmaktadır.


Fokuslu ultrason tek seanslık bir işlemdir. Bu işlem yaklaşık 45 dakika sürmektedir. İşlem esnasında kemikli bölgelerde ağrı hissedilebilmektedir, ancak bu ağrı dayanılmaz değildir. İşlem öncesinde alınacak bir ağrı kesici ağrıyı azaltacaktır. İşlem sonrası hafif bir kızarıklık dışında kişiyi etkileyecek herhangi bir olumsuzluk yaşanmamaktadır. Kaliteli cihazlarla ve doktorun bizzat kendisinin yapacağı uygulamalarda komplikasyon riski yoktur. Ancak kalitesiz cihazlarda cilt yüzeyinde kalıcı izler oluşabilir ve kişiler istedikleri etkiyi göremezler. Bu yüzden ucuz cihazlardan uzak durulmalıdır.


Kişiler Fokuslu Ultrasonun etkisini 1. ayın sonundan itibaren görmeye başlar, onarım 3. ay sonuna kadar devam eder. İşlemin etkisi 1-1,5 yıl sürmektedir. Sarkması fazla olan kişilerde 6. ayda tekrar yapılacak bir uygulama etkinliği arttıracaktır.


Üst yüzey kırışıklığı fazla olan kişilerde iğneli radyofrekans, sarkması fazla olan kişilerde örümcek ağı ve yağ dokusunda azlığı olan kişilerde dolgularla desteklendiğinde yüzdeki gençleşme ciddi boyutlarda olmaktadır.


Fokuslu Ultrason'un yeni geliştirilen vücut başlığı ise sarkmış kollar, bacak içleri ve göbek bölgesinde tek seansda toparlanma sağlamaktadır.