post title
  • Dr.Aslı Eralp
  • 16 Şubat,2015
  • Soğuk Lipoliz, Bölgesel İncelme, Selülit Tedavisi

Soğuk Lipoliz

Kilosu normal sınırlarda olup bölgesel yağlanması olanlar, egzersiz veya diyetle vücudun özellikle karın, basen ve iç bacaklar gibi kısımlarındaki yağlarından kurtulamayanlar için son teknoloji olan soğuk lipoliz, cerrahisiz incelmeyi mümkün kılmaktadır.


Düşük sıcaklıklardan yağ hücrelerinin deri hücrelerine göre çok daha fazla etkilendiği gösterildikten sonra bu alanda pek çok çalışma yapılmış ve soğuk lipoliz FDA onayı almıştır. Soğuk lipolizin diğer zayıflama yöntemlerinden farkı çevre dokular ve organlar etkilenmeden yağ hücrelerinin kontrollü olarak ölmesi ve ölen bu yağ hücrelerinin haftalar içinde vücudun bağışıklık sistemi tarafından yok edilmesidir. Bu yok etme sürecinde yağ hücrelerinin içindeki lipidler vücut tarafında metabolize edilerek atılırlar.


Soğuk lipolizde zayıflatılacak bölge cihaz içine vakumlanır ve -8 dereceye soğutulur. İşlem öncesinde antifirizli bir membran, vakumlanacak alana konarak cilt üst yüzeyinin olumsuz etkilenmesi önlenmiş olur. Bu derecenin üstünde kalan cihazlar çok efektif olmamaktadır. Uygulama 1 saat sürmektedir. Uygulama sonrası işlem yapılan bölgeye hafif bir masaj yapılır.


Uygulamanın etkisi 6-8 hafta içinde ortaya çıkar. Yağ dokusu fazla olan kişilerde ikinci ve üçüncü uygulamalara ihtiyaç duyulabilir. Yağın daha hızlı metabolize edilmesi için uygulamadan 15 gün sonra radyofrekans ve şok dalga tedavileri desteklenebilir.


Uygulamanın herhangi bir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrasında işlem bölgesinde hafif hissizlik ve hafif ağrı oluşabilir, ancak bunlar 1-2 hafta içinde yok olurlar. Uygulama sonrası bol su tüketilmesi, aşırı yağ ve karbonhidrat tüketiminden kaçınılması yani sağlıklı beslenmek önemlidir.


Soğuk Lipoliz Aşağıdaki Durumlarda Uygulanmaz:


Soğuk Lipoliz Aşağıdaki Durumlarda Uygulanmaz:


* Karaciğer, ve böbrek yetmezliği olanlarda


* Raynoud hastalığı olanlarda


* Kriyoglobulinemisi olanlarda


* Hipoproteinemisi olanlarda


* Kontrolsüz şeker hastalığı olanlarda


* Kanser ve AIDS hastalarında


* Enfeksiyonu ve ateşi olanlarda


* Hamile ve emzirenlerde


* Egzema ve sedef gibi cilt hastalığı olanlarda


* Venöz sistem hastalığı olanlarda


* Uygulama bölgesinde skar ve enfeksiyon olanlarda